Gebraden ossenhaas met gebakken cantharellen en madeirasaus
1 couvert
1 uur
Ingrediënten
- 80 gr ossenhaas
- 30 gr cantharellen
- 30 gr shiitake
- 10 ml rode kookwijn
- 10 ml madeira
- 1 takje tijm
- 20 gr uien
- 5 gr knoflook
- 12,5 gr boter
- 10 ml Jus de Veau
- 5 gr citroen
Bereidingswijze
- Zet de oven op 160 graden.
- Laat de ossenhaas op kamertemperatuur komen en breng het vlees op smaak met zout en peper.
- Plaats een pan op het vuur en laat deze goed warm worden. Zet de ossenhaas stevig aan in de pan met olijfolie.
- Snij de ui met schil en al in grove stukken en halveer de knoflook.
- Voeg de ui, tijm, knoflook en 10 gr boter aan de pan.
- Bedruip het vlees met de gesmolten boter, zodat het vlees overal even egaal gebakken wordt.
- Haal de pan van het vuur en haal het vlees uit de pan. Blus de pan af met de rode wijn en de madeira.
- Voeg de jus de veau toe en kook de saus tot 1 derde in.
- Zeef de saus en breng op smaak met een paar druppels citroen sap.
- Voeg nu het laatste beetje boter aan de saus toe zodat die dik wordt.
- Gaar de ossenhaas in de oven voor circa 4 minuten en laat het vlees daarna 5 minuten rusten.
- Zet een pan op het vuur en bak de cantharellen en de shiitake gaar en maak deze op smaak met zout en peper.
Bordopmaak
- Pak een leisteen bord en verwarm het bord kort in de oven.
- Snijd de ossenhaas in 3 mooi stukken en leg deze in een lange baan over de steen heen.
- Steek tussen het vlees de gebakken paddenstoelen.
- Drapeer aan de zijkant van het vlees de Madeira saus.
Bestel ingrediënten