Pompoensoep met een oosters tintje
Ingrediënten: Aantal personen: 4
- 2 g zout
- 5 g vadouvan
- 2 g witte gemalen peper
- 300 ml kokosmelk
- 35 ml groentebouillon
- 20 ml rijstolie
- 120 ml water
- 75 ml koksroom
- 108 g uien
- 300 g flespompoen
- 10 g sereh
- 5 g knoflook
- 1 verse kokosnoot
- 8 g koriander
- 1 bosui
- 8 g verse koriander
- 4 g verse rode peper
Bereiding:
- Schil de flespompoen en verdeel ‘m in gelijke stukken. Snipper de uien en de knoflook.
- Verhit de rijstolie en fruit de uien, knoflook en pompoen. Voeg het water, de kokosmelk, de vadouvan-kruiden en de bouillon toe. Kook het geheel gaar in 15 minuten.
- Pureer alles tot een gladde soep en breng deze op smaak met peper en fijngehakte koriander. Zet het vuur laag en zorg dat de soep niet gaat koken.
- Zaag ondertussen de kokosnoot door en snij dunne linten van de kokos.
- Snij de bosui in ringetjes en pluk de koriander.
- Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd ‘m in lange, dunne reepjes.
- Meng de kokos, bosui, koriander en peper door elkaar en schep wat van het groentemengsel in het midden van elk bord of glaasje.
- Schenk voorzichtig de soep over de groente heen.