Paling & aardappelsalade
Ingrediënten: Aantal personen: 4
- 200 g gerookte paling
- 4 plukjes affilla cress
- 20 g baby leaf
- 20 g kapperappeltjes
Tempurabeslag:
- 90 g tempura battermix
- 110 ml water
- 1 g peper
- 2 g zout
Aardappelsalade:
- 225 g roseval aardappels
- 2 g peterselie
- 2 g bieslook
- 15 ml crème fraîche
- 15 g augurken
- 15 g grove mosterd
- 40 ml mayonaise
- 5 ml citroensap
- zout naar smaak
Bereiding:
- Snijd de aardappels brunoise, kook ze beetgaar en laat de blokjes afkoelen. Snijd ondertussen de kruiden en augurken klein en meng ze met de rest van de ingrediënten voor de salade. Houd wat bieslook apart om te garneren.
- Maak het tempurabeslag. Halveer de kapper appeltjes en haal ze door het beslag. Frituur ze tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveren:
- Maak op elk bord twee torentjes van aardappelsalade.
- Leg een knoop in de palingfilets en leg deze op elk torentje. 3 Zet een puntje knoflookmayonaise op elke palingknoop en steek er een plukje cress tussen.
- Leg een gefrituurd kapper appeltje en wat baby leaf op elk bord en strooi tot slot de gesnipperde bieslook over het geheel.