Taartje met kreeft, gravad lachs en avocado/lavas crème
Ingrediënten:
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 levende kreeft
- 200 gram gravad lachs
- 4 takjes dille
- 200 gram huzaren salade
- 1 avocado
- 50 gram Griekse yoghurt
- 3 ml sushi azijn
- sap van 1 halve limoen
- 2 takjes lavas
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 220°C. Steek de bladerdeeg plakjes uit in een rondje en prik kleine gaatjes met een vork in het bladerdeeg. Bak de blader deeg rondjes in de oven voor 20 á 25 min. Om ervoor de zorgen dat het bladerdeeg plat blijft tijdens het bakken, leg de bladerdeeg dan tussen twee bakmatjes in de oven.
-
Breng water aan de kook met zout. Doe een mes door de kop van de kreeft en kook deze 7 minuten en spoel koud. Maak de kreeft schoon.
-
Doe de avocado, Griekse yoghurt, sushi azijn, limoensap, lavas en peper en zout in de blender en mix glad. Doe de crème in een spuitzak.
Bord opmaak:
- Beleg de bladerdeeg rondjes met een laagje huzarensalade. Maak een roosje van de gravad lachs doe die schuin op de salade op de andere helft leg je de schoongemaakte kreeft. Zet stippen van de avocado crème tussen de kreeft. Garneer het geheel af met een takje dille.