Gegrilde spiesjes van ossenenhaas, garnalen en kip
Ingrediënten: Aantal personen: 4
- 300 gr ossenhaaspuntjes
- 20 ml yakitori saus
- 300 gr kippendijfilet in blokjes
- 20 ml olijfolie
- 5 gr knoflook
- 3 gr fijn gesneden rode peper
- 300 gr gepelde, rauwe garnalen
- 4 gr citroenrasp
- 1 gr vadouvan
- 1 gr peper
- 1 gr zeezoutflakes
- ½ limoen
- 20 gr taugé
- 40 gr rode paprika
- ¼ bosui
- 12 st bamboeprikkers
Bereidingswijze:
- Rijg de ossenhaaspuntjes en marineer ze in de yakitori saus.
- Rijg de kippendijfilet en marineer die met de knoflook, rode peper en olie.
- Marineer de garnalen met de citroenrasp en vadouvan kruiden.
- Snij de paprika en bosui julienne en de limoen in partjes.
- Gril de spiesjes op de barbecue op 180°C. De kip en de garnalen tot ze gaar zijn (ca. 8 minuten) en de ossenhaas om en om, zodat het vlees rosé blijft.