Cheesecake
Ingrediënten: Aantal personen: 4
- 400 g mascarpone
- 15 g gelatinepoeder
- 40 ml ahornsiroop
- 10 g vanillesuiker
- 100 ml volle yoghurt
- 450 g avocado
Bodem:
- 435 gram dadels
- 180 g kokosrasp
- 385 g pecannoten
Fruitsalsa:
- 4 aardbeien
- 8 bramen
- ¼ mango
- 1 g munt
- ¼ avocado
- 100 g abrikozen confiture
Tip: Maak de cheesecake één dag van te voren i.v.m het opstijven.
Bereiding:
- Bruneer de pecannoten zo’n 7 minuten in de oven op 170° C.
- Hak de noten, dadels & kokosrasp in een keukenmachine fijn.
- Beleg een ronde springvorm met vetvrij papier, verdeel de massa hier gelijkmatig over de bodem en druk deze aan.
- Meng de avocado’s, mascarpone, vanillesuiker, ahornsiroop en yoghurt in een keukenmachine tot een glad mengsel.
- Week de gelatineblaadjes in koud water. Knijp ze uit en smelt ze op laag vuur. Meng ze vervolgens door het avocado mengsel.
- Stort de massa gelijkmatig in de springvorm met de bodem van pecannoten en laat je taart 8 uur lang opstijven in de koelkast.
- Schil de mango en snijd deze in gelijke blokjes. Snijd daarna de muntblaadjes fijn en meng die door de mango. Daarna meng je de rest van het zachte fruit door de salsa heen.
- Giet de fruitsalsa over de taart.
- Smelt de abrikozenjam op een laag vuur en giet deze over de taart heen.
Serveren:
- Haal de taart uit de vorm en serveer ‘m op een mooie schaal.