Cheesecake met avocado-yoghurt vulling
4 couverts
30 minuten
Ingrediënten
- 400 gr mascarpone
- 15 gr gelatinepoeder
- 40 ml ahornsiroop
- 10 gr vanillesuiker
- 100 ml volle yoghurt
- 450 gr avocado
Bodem:
- 435 gr dadels
- 180 gr kokosrasp
- 385 gr pecannoten
Fruitsalsa:
- 4 aardbeien
- 8 bramen
- ¼ mango
- 1 gr munt
- ¼ avocado
- 100 gr abrikozen confiture
Bereidingswijze
- Bruneer de pecannoten zo’n 7 minuten in de oven op 170° C.
- Hak de noten, dadels & kokosrasp in een keukenmachine fijn.
- Beleg een ronde springvorm met vetvrij papier, verdeel de massa hier gelijkmatig over de bodem en druk bodem aan.
- Meng de avocado’s, mascarpone, vanillesuiker, ahornsiroop en yoghurt in een keukenmachine tot een glad mengsel.
- Week de gelatineblaadjes in koud water. Knijp ze uit en smelt ze op laag vuur. Meng deze op laag vuur vervolgens door het avocado mengsel.
- Verdeel de massa gelijkmatig op de bodem van pecannoten en laat je taart 8 uur lang opstijven in de koelkast.
- Schil de mango en snijd deze in gelijke blokjes. Snijd daarna de muntblaadjes in dunnen julienne en meng die door de mango. Daarna meng je de rest van het zachte fruit door de salsa heen.
- Leg het fruit speels over de taart.
- Smelt de abrikozenjam op een laag vuur en giet deze over de taart heen.
Bordopmaak
- Haal de taart uit de vorm en serveer deze op een mooie taartschaal of plateau.
- Snij de taart in 8 punten.
Bestel ingrediënten