Wild is herkenbaar aan z’n pure, karakteristieke smaak. Omdat het vlees veel smaak heeft, is er weinig voor nodig is om er mooie gerechten mee te bereiden. Vaak is wild ook minstens zo snel te bereiden als andere vleessoorten. Een hertenbiefstuk of wildzwijnkotelet heeft niet langer dan een paar minuten per kant nodig, net als een hazenrugfilet en het malse vlees van eenden- of ganzenborst. Wild dat wordt gefokt - uiteraard in een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving met volop ruimte - heeft een ietsje minder uitgesproken smaak dan hun wilde soortgenoten.

 

Een product uit de natuur

Vanwege de betere smaak, maar óók voor de duurzaamheid is er steeds meer vraag naar lokale producten. Nederlanders vinden het belangrijk om te weten waar hun voeding vandaan komt en wat er tijdens het productieproces mee gebeurt. Ons wildassortiment voldoet aan deze wensen! Het scharrelvlees is een 100% natuurlijk product en een voorbeeld van duurzaamheid. De jager levert het pas geschoten wild direct aan bij Hocras en daardoor zijn we verzekerd van vers wild uit de directe omgeving. Verder is wild ook gezond. Niet alleen omdat het caloriearm is, maar het is ook rijk aan ijzer en eiwitten.


Diverse prijsklassen

Afhankelijk van de wens en toepassing kun je kiezen voor vers wild of voordeliger wild uit de diepvries.
Zo kun je kiezen voor vers Europees hertenvlees dat door onze slagers handmatig wordt gesneden en geportioneerd. De hoogwaardige, onderscheidende kwaliteit is te proeven in de structuur en smaak van het vlees. Daarnaast kun je ook kiezen uit de voordeliger range wild, zoals hertenvlees uit de diepvries.
Dit is
een mooi stuk vlees dat in het jachtseizoen wordt geschoten en direct is ingevroren, zodat je er ook op andere momenten gebruik van kan maken.

Wild is herkenbaar aan z’n pure, karakteristieke smaak. Omdat het vlees veel smaak heeft, is er weinig voor nodig is om er mooie gerechten mee te bereiden.

De leeftijd van een dier kun je bij vederwild zien aan de veren, de poten en de snavel. Bij haarwild kijk je naar de kop en de botten om de leeftijd te kunnen bepalen.

Vederwild moet gemiddeld vier dagen besterven en haarwild gemiddeld zeven dagen. Besterven gebeurt in een koelcel onder de beste omstandigheden. Mits bij vederwild de darmen verwijderd zijn en bij haarwild ook de blaas geleegd is, kan het wild gemiddeld veertien dagen in de veren respectievelijk de huid bewaard worden.”

 

Ga verder of terug naar: